35 от общо 38 докладни записки внася предваканционно в ОбС градоначалникът
Автор: Тенчо АТАНАСОВ
Публикувана на: 21 Юли 2009 | 18:34
Новината е изкоментирана: 1 пъти
Рекордните 35 от общо заложените в дневния ред 38 докладни записки внася тази седмица за разглеждане в местния парламент кметът Стефан Димитров. Предваканционно градоначалникът предлага на съветниците Общината да кандидатства за финансиране по Оперативна програма "Регионално развитие 2007-2013". На гласуване ще бъде подложено и настояването в димитровградското Обединено детско заведение №4 да бъде извършено мащабно саниране, като за целта част от нужната сума се обезпечи с бъдещ заем от Фонд "Енергийна ефективност".

Припомняме, че преди по-малко от седмица се проведе публично обсъждане на проекта, засягащ планираните в забавачката строително-ремонтни дейности. По разчети на финансистите, следва да бъдат заделени общо 208 479 лв. 152 284 лв. от сумата се залага под формата на кредит, отбелязва www.dgpazar.eu

Заседанието на народните избраници е планувано за четвъртък, 23 юли. Това ще бъде и последната им сбирка преди едномесечното лятно прекъсване, което по традиция се прави в интервала между месеците юли и септември.

Вдругиден предстои утвърждаване на предложението за продажба на 15-процентния общински дял в "Сандра" ООД, промяна в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги, както и корекции в съществуващата Наредба №14. Тя регламентира извършването на рекламна дейност на територията на общината и засяга пряко разположените в различните точки на града съоръжения за визуализация.

На образователна тема са предложенията за одобряване съществуването на паралелки с ученици под минимално допустимия брой, както и актуализация на общинската Наредба за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца с изявени дарби. По настояване на Динко Драгиев (СГ "Да за Димитровград") ще се решава и дали да се отпуснат пари за полагане на нова настилка върху съществуваща спортна площадка в двора на Езикова гимназия "Д-р Иван Богоров".

След останалите докладни записки фигурират провеждане на конкурс за обществен превоз на пътници от общинската, областната и републиканска транспортни схеми, преструктуриране на местния Исторически музей, както и разкриване на няколко клуба за хората от третата възраст.

След като не намери място в две поредни заседания, сега на дневен ред престои и обсъждане на идейната разработка за газифициране на Димитровград. За целта общинските съветници следва да дадат съгласието си за проект на устройствена план-схема, по която синьото гориво ще се довежда до бъдещите битови и промишлени консуматори. Темата бе сред водещите в майското заседание на местния парламент, но в последния момент бе изтеглена от вносителя. Като причина за това градоначалникът посочи липсата на обещана по-рано от "Ситигаз България" презентация, която трябваше да онагледи какво предстои, припомня www.dgpazar.eu

Снимка – Архив "ДП"/www.dgpazar.eu ®
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil