След вота: Масларова бори изборния туризъм, пишман партийци я стягат курбан в анализите
Автор: Тенчо АТАНАСОВ
Публикувана на: 07 Юли 2009 | 20:14
Новината съдърца видео материал
Новината е изкоментирана: 7 пъти
"Моята позиция в Народното събрание ще бъде за промяна в изборното законодателство!". С това изненадващо за мнозина изявление все още действащата социална министърка Емилия Масларова коментира днес в Хасково бъдещите си приоритети в работата като редови народен представител. Без време дамата, която единствена ще представлява местните червени в централната законодателна власт, възропта срещу досега установената практика, с което искрено учуди онези, които все още не страдат от поява на старческа деменция. И допълни, че "съдбата на България трябва да определят хората, които живеят и работят в страната".

От "удобна" амнезия до откровен политически цинизъм бе охарактеризирано днешното странното изявление на Масларова. Политически опоненти на досега управлявалата страната Тройна коалиция припомнят, че в основата на порочната изборна практика стоят именно съставляващите я партии, водеща сред които бе именно БСП. В резултат на това Правителството разкри 123 изборни секции в съседна Турция, с което напрактика легитимира туй що сега следизборно Масларова ще бори.

Като "тежка загуба" бе определен от Масларова тоталният крах на предвожданата от нея кандидат-депутатска листа, от която за собствено успокоение успя да котира единствена себе си. Така излъгани останаха мераците на други няколко по-дребни играчи по вертикала, очаквано пожертвани и от изригналото обществено недоволство, и от личната харизма на предводителката си. Коментарите от последните часове са, че именно този "опасен чар" ще бъде водещ в къде официалните, къде леко завоалирани следизборни анализи на общинските партийни структури по места. Резултат, който не бе изненада за мнозина и който се предвкусваше от горчивия опит на социалистите в недалечна Стара Загора.

Припомняме, че именно заралии скочиха срещу опитите Масларова да бъде отново издигната за водач в 27-и многомандатен избирателен район, откъдето бе проводена в Парламента преди 4 лета. В резултат на единния фронт на тамошните червени, тя бе натирена и веднага услужливо припозната за свой флагман от отделни кормчии, обримчили от години общинските партийни организации на БСП в Димитровград и съседно Хасково.

Вместо да отчете и собствения си принос към тоталното изборно фиаско, днес Масларова прехвърли изцяло вината върху човека, "който разпределя порциите на финансирането във властта".

"Ще работя за региона! От 1 септември откриваме приемна във всяка община от областта", обяви почти по тимуровски Емилия Масларова по време на днешната пресконференция. И обеща поне веднъж месечно да я посещава. "Ако не аз, то някой от екипа ми", все пак се презастрахова от очаквана липса бъдещата редова депутатка.

Бел.ред.: Интересно архивно видео от "Златния фонд" с прозренията на Емилия Масларова при неотдавнашното й
гостуване в Димитровград може да видите на интегрирания по-горе медиа плейър


Снимка – Архив "ДП"/www.dgpazar.eu ®
© 2008-2023 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil