Здравен медиатор ще учи димитровградските роми как да живеят по-дълго
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 15 Декември 2012 | 11:55
Новината е изкоментирана: 2 пъти

Вакантно работно място за здравен медиатор обяви днес Община Димитровград. Позицията се разкрива във връзка с реализация на донорски проект за подобряване здравния статус на ромската общност.

В задълженията на медиатора влиза предоставяне на достъпна за необразованите информация как функционира здравно-осигурителната система и се осъществява достъпа до медицински услуги. В ангажиментите му влиза и посредничество между уязвимите социални групи, социалните служби и съответните лечебни заведения. Медиаторът ще оказва и помощ при попълване на различни формуляри и участва в провеждането на профилактични мероприятия за повишаване здравната култура на ромите.

В срок до 31 януари 2013 г. проявяващите интерес към подобна работа могат да подават набор кандидатстващи документи. Това става на гише “Деловодство”, намиращо се на партерния етаж на Общинска администрация, информираха читателите на DGPAZAR.eu от администрацията на кмета Иво Димов.

Сред необходимите документи са копие от диплома за завършено средно образование, мотивационно писмо, както и автобиография. Към тях трябва да се приложи и заявление, образец на което може да бъде изтеглено оттук.

Сред изискванията спрямо кандидатите фигурира наличието на завършено средно образование, принадлежност към местна социално уязвима етническа общност и демонстрирани познания на вътреобщостните социални и здравни проблеми. Паралелно с това ще се следи и за добри комуникационни и организационни умения.

Конкурсът е насрочен за 7 февруари от 15 ч. в Заседателната зала на Общината и ще бъде проведен на два етапа. Първият е по документи, а вторият – чрез интервю с вече одобрените преди това кандидати.

Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!

© 2008-2022 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil