Общината “на нокти”: Претенция за 300 бона поставя болницата на командно дишане
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 12 Октомври 2012 | 14:54
Новината е изкоментирана: 21 пъти

Предявен към МБАЛ “Света Екатерина” финансов иск за 300 000 лв. заплашва да срине из основи и без това колабиралото общинско здравеопазване в Димитровград.

В уведомително писмо отпреди дни подобна претенция е отправил собственикът на “Строй-ГСТ” ЕООД Георги Табаков. В последно време бизнесменът се прочу покрай заведеното срещу Община Димитровград съдебно дело за не издължени вече пет години 50 000 лв., припомня DGPAZAR.eu. Сумата е заработена под формата на извършени в хоспитала ремонтни дейности още от времето на бившия медицински управител на общинското търговско дружество д-р Мария Боспатчиева. С протакане във времето и след регламентираните в двустранен договор загробващи лихви и неустойки, присъдената на Арбитражен съд за Табаков сума още лятото възлизаше на 596 568 лева.

По грубите сметки на общинари, към настоящия момент дължимото продължава да трупа грешни лихви, които, заедно с главницата, в крайна сметка под една или друга форма ще осребрят всички димитровградчани. Така пасивната допълнителна "заработка" от произнасянето на Арбитражния съд досега е добавила към борча още над 60 000 лв., изчисли д-р Вълчо Митрушев в качеството си на председател на ресорната здравна комисия, действаща към 33-членния местен парламент.

Ултимативният срок, в който притиснатата до стената болница следва да изпълни решението на магистратите и приведе на “Строй-ГСТ” ЕООД исканите 300 000 лв., е фиксиран до края на годината. Желанието на Табаков е остатъкът да бъде внесен по сметка на разсрочено плащане, не скри пред читателите на DGPAZAR.eu д-р Митрушев.

Той е на мнение, че поне до края на декември предприемачът ще спази дадения в кореспонденция до управителя на МБАЛ д-р Здравко Наков толеранс. Не отсега обаче в здравното заведение битува страх, че като крайна мярка може да се стигне и до запориране сметките на лечебницата с всички произтичащи от това последици. Още повече, че останалите задължения към различни други контрагенти отдавна са достигнали 1,7 млн. лева.

Патовата ситуация вчера коментира и председателят на Общинския съвет Стефан Димитров. Именно на подчинение на тукашния законодателен орган е повереното на д-р Здравко Наков здравно заведение. За Стефан Димитров отговорни за батака, който окончателно може да фалира общинското здравеопазване, са юристите, подготвили неизгодния договор. 

Снимка © Архив  www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!

МБАЛ моли за отсрочка, чака готовност за диалог
Отсрочка от поставения ребром ултимативен срок е поискала управата на общинската многопрофилна болница. Подобно желание до бизнесмена Георги Табаков в писмен вид е изразил медицинският управител на “Света Екатерина”.

Днес д-р Здравко Наков потвърди за DGPAZAR.eu опита да се търси диалог с уточнението, че все още изчаква отговор от отсрещната страна. Медикът е оптимист, че собственикът на “Строй-ГСТ” ЕООД е отворен за разговори и, въпреки решението на магистратите, вратата за компромисни не е окончателно затръшната.
© 2008-2021 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil