Разрешение за дългосрочен инвестиционен дълг от 1 200 000 + 400 000 лв. иска утре кметът
Автор: Атанас САШКИН
Публикувана на: 22 Април 2009 | 10:07
Новината е изкоментирана: 10 пъти
Общо 24 докладни записки са включени в проекта за дневен ред на утрешното работно заседание на димитровградския Общински съвет. Решението за провеждането му, както и утвърждаване на точките, бе взето на нарочен Председателски съвет от края на миналата седмица, припомня www.dgpazar.eu

Отпускане на финансови средства за заплащане на здравноосигурителните вноски на курортисти от местния Социален учебно-професионален център предлага кметът Стефан Димитров. Следва утвърждаване на Наредба за организацията и дейността на клубовете за хората от третата възраст, в неравностойно положение и със специфични потребности. Припомняме, че проектонормативът веднъж вече бе разискван в рамките на местния парламент. Това стана по време на мартенското заседание. След ожесточени дебати между кмета и критици на документа обаче, той бе оттеглен от вносителя. Основните опасения на недоволните от залегналите постановки са свързани със слагането на административна "шапка" във всяка една от пенсионерските организации. Предложението на градоначалника е разходите за поддръжка на клубните бази в общината да се поемат изцяло от общинския бюджет. От друга страна щатен уредник на трудов договор към кметската администрация следва да бъде поставен начело на всеки един от регистрираните клубове. Това ще стане факт, ако спорната проектонаредба утре получи нужното одобрение.

Извън тези си разногласия се очаква народните избраници и да гласуват промяна в наименованията на няколко наредби на тукашния законодателен орган, както и да приемат или отхвърлят отчетите на две еднолични общински дружества. Това са "Общинска охрана" и "Медицински център". Следва предоставяне на няколко имота за безвъзмездно ползване, един от които е част от Спортен комплекс "Раковски". Със земя, частна общинска собственост", предстои да се сдобие СД "Темпо `90 Митев и сие", ако болшинството решат това. Пак Стефан Димитров е вносител на искането за определяне на наемни цени за общински земеделски земи, както и за даването на благословия за поемане на дългосрочен дълг за 1,2 млн. лева. На финансова тема е и предпоследната кметска докладна. Тя касае внедряването на мерките за енергийна ефективност в ОУ "Алеко Константинов" за 1 милион лева от фирми, които да усвоят изключително примамливата за всеки бизнес сума. Припомняме, че съобразно набелязаните строително-ремонтни дейности, предстои подмяна на 1 703 кв.м дограма, поставяне на външна изолация на общо 3 659 кв.м стени, както и замяна на сега съществуващите осветителни тела. Част от парите ще бъдат набавени като дългосрочен инвестиционен кредит в размер на 400 000 лева. 300 000 лв. Общината ще получи от Министерството на образованието и науката. Остатъкът до обезпечаване на пълната сума ще бъде поет от местния бюджет.

На гласуване предстои и подлагането на искане за безвъзмездно отпускане на финансова помощ от 1 000 лева, нужни за лечението на актьора Константин Стайков.

Снимка – Архив "ДП"/www.dgpazar.eu ®
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil