Предлагат общинско предприятие да поеме поддръжката на спортните бази
Автор: Атанас САШКИН
Публикувана на: 22 Ноември 2011 | 15:27

Да бъде изградено общинско предприятие, което да обхване дейностите по поддръжка и стопанисване на спортните имоти в Димитровград, бе предложено днес. Идеята бе лансирана от доскорошния кмет и настоящ председател на местния парламент Стефан Димитров. Това стана в присъствието на настоящия градоначалник Иво Димов по време на провелото се пречи час откриване на първото в страната мини футболно игрище, изградено по програма “Бъди шампион”.

Новата структурна единица да има самостоятелен бюджет, предложи още Димитров, който изрази амбиция, че въпреки предстоящата трудна финансова година, местните изпълнителна и законодателна власти заедно могат да обогатят възможностите и местата за спорт. 

Както DGPAZAR.eu писа миналата седмица, новооткритото днес спортно съоръжение е с размери 20х60 метра, изградено с финансовата подкрепа на БФС. Игрището с изкуствена тревна настилка стана възможно след писмена покана към Димитровград да се присъедини към десетките населени места-бенефициенти, отправена лично от шефа на футболния съюз и бивш национал Боби Михайлов.

Общо 30 000 лева са броили от БФС. Дяловото участие на Общината възлиза на 36 600лв., част от които са изплатени под формата на данък върху добавената стойност за извършените ремонтни дейности и закупени материали.

Че е изключително пристрастен към новото спортно съоръжение, изрази мнение кметът Иво Димов, в чийто мандат като доскорошен депутат лично съдейства новата придобивка да стане факт. “Димитровград и нашите деца заслужават това съоръжение, благодарение на което младите футболисти биха развили своя истински потенциал”, каза още кметът с надеждата, че с инициативи като днешната все повече деца ще се увличат по най-популярната в света игра.

Задоволството си от единодействието на работа на различните власти в Димитровград – изпълнителна и законодателна, за пореден път изрази Силвия Тенчева, главен експерт на Министерството на физическото възпитание и спорта за Хасковска и Кърджалийска области. Заедно със своите домакини, тя преряза лентата на новото футболно игрище, реализирано по програмата “Бъди шампион”.

Снимки © www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!

© 2008-2022 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil