Поне 20 млн. лева инвестира догодина “Неохим” в нови производствени системи
Автор: Тенчо АТАНАСОВ
Публикувана на: 14 Октомври 2011 | 17:07
Новината съдърца видео материал

Поне 20 млн. лева възнамерява да инвестира през следващата календарна година “Неохим” за внедряване на нови системи за управление на производствените процеси. Част от капиталовложението от дружеството ще пренасочат към въвеждане на съвременни екологични стандарти, обяви днес главният изпълнителен директор на компанията Димитър Димитров. Заедно с финансовия директор на торовото дружество Тошо Димов, той се срещна с кандидат-кмета Катя Панева. С нея бе и Стефан Димитров в качеството си на водач в листата за общински съветници на Коалиция “Да за Димитровград”.

От мениджърския екип на завода се зарекоха остатъкът от набелязаната сума да бъде разпределена между работниците под формата на бонуси, както и за продължение на политиката за финансово подпомагане на общинското здравеопазване и на детско-юношеския спорт. Катя Панева адмирира заявената социална ангажираност на “Неохим” и на свой ред увери, че като бъдещ кмет ще работи за тясно сътрудничество между бизнеса и органите на местното самоуправление.

От “Да за Димитровград” уточниха, че това е поредната среща с представителите на местния бизнес. Опознавателните визити в офиси и производствени предприятия протичат в неформален разговор, в които водещо е желанието за развитие на града и общината като цяло и създаване на предпоставки за успешно бъдещо партньорство.

Според Стефан Димитров, показателен за развитието на химическата индустрия е примерът, че единствено местната Професионална гимназия по химични и хранителни технологии е увеличила приема на ученици. Същевременно главният изпълнителен директор на “Неохим” подчерта, че стремеж на екипа му е не толкова да открива нови и нови работни места, колкото да утвърждава вече разкритите чрез увеличаване благосъстоянието и финансовата мотивация на привлечените кадри.

Малко по-късно кандидат-кметът Катя Панева и водачът в листата на “Да за Димитровград” Стефан Димитров посетиха цеха за смесени торове. При обиколката на най-голямото в региона структороопределящо предприятие Стефан Димитров подчерта, че завещава на своя наследник на градоначалническия стол разработени проекти за близо 9 млн. лева, чиято реализация тепърва предстои.  

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Снимки © www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!

© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil