Общината залесява 358 дка с кедър
Автор: Соня ВАСИЛЕВА
Публикувана на: 20 Март 2008 | 12:10
През изтеклата седмица бе даден ход на процедура за извършване на лесокултурни мероприятия в гори, собственост на община Димитровград. Това съобщи на пресконференция миналата седмица Атанас Атанасов, старши инспектор в кметския отдел "Стопанска политика, земеделие и гори". Той поясни, че предстоящото залесяване се провежда в изпълнение на лесоустройствен проект 2004-2014 година. За целта неотдавна бяха изготвени технологични планове за бъдещата кампания, която ще се извършва от Държавното лесничество. Очакванията са да бъдат залесени общо 358 дка на територията на общината. Обхванати са земи в землищата на общо пет населени места. Това са Воден, Черногорово, Крепост, Голямо Асеново и Каснаково, информира за dgpazar.eu Атанас Атанасов. Той поясни, че основно залесяването ще се извърши с кедър, който дава много добри резултати за пречистването на въздуха.

Условно процедурата е разделена на три основни части. Те са свързани с механизирани почвоподготовки, залесяване и последващото отглеждане на културите. Дейността ще бъде доразвита в рамките на общо три години.

Междувременно бе оповестено, че национална инициатива ще мобилизира жителите на областта да отглеждат дървета. "Да засадим дърво" е мотото на инициативата на Комисията по околна среда и води в Народното събрание, с която тази година ще се посреща настъпването на астрономическата пролет. Това съобщи Дарина Стаматова от Пресцентъра на Областната управа в Хасково.

По традиция парламентарната структура инициира събития за празничното отбелязване на този ден, като миналата година кампанията бе посветена на Световния ден на водата, припомня dgpazar.eu.
© 2008-2023 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil