Кристален приз напомня за чиновническите добродетели като отзивчивост и ефикасност
Автор: Тенчо АТАНАСОВ
Публикувана на: 30 Май 2011 | 12:16
Кметът Стефан Димитров с получения преди дни Европейски етикет
За да напомня за прилагането на изисквания като ефективност, компетентно отношение и отзивчивост, изложен на партерния етаж на димитровградското Кметство ще бъде призът, присъден на Община Димитровград за иновации и добро местно управление. В това се зарече днес градоначалникът Стефан Димитров. Както DGPAZAR.eu писа още преди дни, в петък администрацията му получи специален Европейски етикет, гарантиращ спазване на международно признатите дванадесет принципа за добро управление. Сред тях са още откритост и прозрачност, честно провеждане на избори, върховенство на закона, иновации и отвореност за промени, както и стабилно финансово управление.

"Искам да благодаря на всички вас, защото вие сте хората, които прилагате и спазвате решенията на Общинския съвет и имате адекватно поведение спрямо очакванията на хората". С тези думи Стефан Димитров се обърна към ключовите представители на кметските дирекции, към ръководителите на общинските предприятия и културни институции на територията на града.

"Предстои ни да защитим всичко онова, което сме правили досега, и заедно да покажем, че стореното през годините не е било случайно!", призова кметът с надежда, че и занапред Димитровград ще проявява отговорност и оправдае вече присъденото.

До получаване на Кристалния приз се стигна след заявено желание за по-нататъшно спазване на 12-те принципа на добро управление. Подобна готовност в месеците назад изразиха представителите на местната изпълнителна и законодателна власти. Попълнен е и еталон "бенчмарк"за самооценка. Към него е приложен доказателствен материал, подкрепящ утвърдените тук добри управленски практики. Включени са и всички действащи правила, процедури и политики, които Димитровград напрактика прилага, разказа днес секретарят на Общината Диана Димитрова. Пред колегите си тя напомни, че Европейският етикет за иновации и добро управление на местно ниво с двугодишна давност и се присъжда от независима комисия за подбор на национално ниво. С това се дава комплексна оценка за качеството на провежданото тук управление.

Снимки – DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
12-те принципа на доброто управление:
1.Честно провеждане, представителност и обществено участие по време на избори
2. Отзивчивост
3. Ефикасност и ефективност
4. Откритост и прозрачност
5. Върховенство на закона
6. Етично поведение
7. Компетентност и капацитет
8. Иновации и отвореност за промени
9. Устойчивост и дългосрочна ориентация
10. Стабилно финансово управление
11. Човешки права, културно разнообразие и социално единство
12. Отчетност
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil