Звената за документи за самоличност съдействат за безпроблемното гласуване
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 21 Май 2024 | 10:15
Пълно съдействие за своевременно издаване на документи за самоличност, за да упражнят безпроблемно конституционното си право на глас в предстоящите избори, ще оказват Областната дирекция на МВР в Хасково, съобщават оттам. За седмицата преди същинския вот на 9 юни е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок.
 
При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 7 юни, по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват. За целта е необходимо гражданите лично да подадат искане в ОДМВР-Хасково, в РУ-Димитровград или в останалите полицейски управления.
 
Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и избори за народни представители за Народно събрание, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко Районно полицейско управление, независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.
 
Снимка © www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil