РИОСВ с 122 проверки за месец, три от тях в индустриални обекти в Димитровград
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 14 Декември 2023 | 11:20
Новината е изкоментирана: 1 пъти
 
122 проверки на територията на областта е извършила през изтеклия месец Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ), съобщават оттам. Три от тях са в опериращи на територията на Димитровград индустриални обекти. Издадено е предписание на „Хайделберг Матириълс Вулкан“ – Димитровград за оросяване на запрашен път, водещ от добивна кариера към Е-85. 
 
Извършени са и една планова и други две по сигнал проверки на ТЕЦ „Марица 3“. При извършения впоследствие обход на производствената площадка не е констатирано изпускане на неорганизирани емисии, отчитат от РИОСВ. Оттам посочват, че еднократно, поради  възникнал технически проблем, за около 20-ина минути в атмосферата е изпуснато не застрашяващо населението количество пара.
 
През ноември са извършени планови проверки по изпълнение на условията в комплексно разрешително на „Неохим“ АД, както и на Регионалния център за третиране на неопасни отпадъци в недалечното село Гарваново. Същевременно са издадени предписания за почистване на битови отпадъци в землищата на диитровградските села Бряст, Странско, Брод, Злато поле и Горски извор, както в няколко други общини от региона.
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil