Обхващат още домакинства в програмата за подмяна на старите кюбмета с екоотопление
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 30 Ноември 2023 | 17:40

 

Допълнителен брой домакинства в Димитровград и малките населени места от общината се очаква в скоро време да бъдат обхванати в програма за подмяна на старите печки на дърва и въглища с екоотопление. Поредна инициатива в тази посока предприе кметът Иво Димов с получено от местния парламент днес съгласие тукашната градска управа да кандидатства за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. Такава се разкрива по процедура „За по-чист въздух“, приоритетна ос 5 „Въздух“ на Програма „Околна среда” 2021-2027″.

Градоначалникът прикани необхванатите досега домакинства да следят информационния поток и проявят активност при стартиране на процедурата по набиране на кандидати.

Предстои избор на фирма, който през новата година ще приема всички подадени заявления. Впоследствие те ще бъдат оценявани и остойностени.

Заинтересованите от новата процедура ще имат възможност да избират алтернативна форма на отопление - между климатици, пелети и термопомпи.

Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil