145 граждани и фирми от Димитровград, Хасково и региона с коригиращи декларации
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 21 Септември 2023 | 14:19
145 физически и юридически лица от Димитровград, Хасково и региона подадоха формуляри за коригиране на декларирани данни, съобщават от офиса на НАП в града. Гражданите и фирмите имат възможност еднократно да коригират информацията, която са посочили в годишната си декларация за облагане на доходите на физическите лица или във формуляра за облагане с корпоративен данък по чл. 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане на юридическите лица. 
 
При откриване на грешка в декларираните данни, клиентите на НАП имат право еднократно, в срок до 30 септември на текущата година, следваща годината на придобиване на дохода, да правят промени чрез подаване на нова декларация. Тъй като последният ден на септември 2023 година е събота, крайният срок се удължава до 2 октомври, уточняват от офиса на НАП в Хасково. 
 
Физическите лица могат да коригират декларираните от тях данни след 30 април до 2 октомври. За юридическите лица, едноличните търговци, земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци, и физическите лица, извършващи дейност като търговци, този срок започва след 30 юни и продължава до 2 октомври. Те подават коригиращата си декларация онлайн чрез електронните услуги на приходната агенция, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или с електронен подпис (КЕП). Гражданите подават своите декларации както през е-портала с ПИК, така и в офис на приходната агенция по местоживеене, обясняват от офиса в Хасково. 
 
Повече информация за попълването и подаването на коригиращи декларации може да се получи на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цена, съобразно тарифата на съответния оператор.  
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil