БСП издига Пламен Панев за кмет на Община Димитровград, обновява листата за съветници
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 03 Септември 2023 | 15:21
Новината е изкоментирана: 4 пъти

Пламен Панев издига БСП като кмет на Димитровград за предстоящите наесен избори за органи на местно самоуправление. Панев, който е председател на общинската партийна структура, ще е и водач на листата за общински съветници. Това стана ясно след продължило над два часа заседание на градската партийна конференция.

Днес 72-мата делегати подредиха поименно кандидатите за общински съветници до десето място, включително. Излъчиха и претенденти за кметове на шест от малките населени места от общината. Уговорката е, че в следващите дни добавени ще бъдат допълнителни имена - както за останалите села, така и по отношение на бъдещото представителство в ОбС.

Подгласник на водача Пламен Панев в листата за общински съветници ще е Сашо Спасов. Трета в примерната подредба е Виолета Желева, която бе депутат в 44-о Народно събрание и зам.-областен управител на Хасково. Във възходящ ред следват Надежда Андреевска, Иван Ганев, Иван Караиванов, Румяна Димитрова, Тилчо Тилев, Валентина Иванова и Христо Цветков.

Социалистите издигат за следващ управленски мандат досегашните кметове в селата Горски извор и Странско – Ангел Георгиев и Хубен Пончев. Преди четири години те направиха пробив в доминираните дотогава от ГЕРБ селища. Реални шансове да повторят това сега те смятат че имат и в Радиево с кандидата си Гергин Стефанов. А също така с Атанас Атанасов в Сталево, с Михаела Тенева в Долно Белево, както и с Желязко Костадинов в Бряст.

„Всички те са или издигнати от БСП, или явяващи се като независими, подкрепени от нас“, посочи председателят на БСП и кандидат-кмет за Димитровград Пламен Панев. По думите му, съветническата листа не е в окончателен вариант. Същото се отнася и по отношение на издигнатите за кметове по малките населени места. Освен че ще се допълват имена, предстои вече посочените да бъдат утвърдени от Националния съвет на БСП. Нещо, което се очаква да се случи до средата на месеца.

„Дали пет или шест ще бъдат мандатите на БСП в следващия Общински съвет, не е важно. Ще се борим гласът ни в него да се чува“, обяви третата в листата Виолета Желева. Като пример бе посочена обществената реакция, която социалистите предизвикаха, давайки гласност на проблем, свързан с намерение за изграждане на площадка за рециклиране на отпадъци от пластмаса. Посочено бе и противопоставянето на това Община Димитровград да влезе в Асоциацията по В и К.

„Това е един достоен пример за позицията на нашите общински съветници. Надявам се да разполагаме с повече влияние, за да защитаваме и занапред интересите на хората в общината“, обяви Желева.

Съпартиецът й и досегашен председател на сесийната група на БСП в ОбС Сашо Спасов наблегна на обновлението на листата. „Ако реализираме мандатите до шеста позиция, ще имаме едва двама досегашни съветници“, преметна той. И направи ретроспекция, че като единствената лява партия в местния парламент, БСП е имала сериозни разминавания с останалите сесийни групи.

„Следваме принципни позиции“, категоричен бе Спасов. И като пример даде негативното отношение на групата социалисти в ОбС спрямо течащата, по думите му, от години насам разпродажба на общинската собственост.

„Зная, че тя пълни бюджета, но сме дали и алтернативно решение – да се отдава под наем, което ще запази собствеността. Защото, едни следващи кметове, ако искат да реализират нещо за града, ще бъдат принудени да теглят кредити. А дори да теглим кредити, какво ще залагаме като обезпечение, ако сега разпродадем цялата общинска собственост?! Бюджета на Общината ли?!“, попита риторично председателят на сесийната група на БСП в отиващия си вече местен парламент.

Спасов даде висока оценка за дългогодишната работа на съпартиеца си Тодор Тодоров, който все още е председател на постоянната комисия „Образование, младеж и спорт“. „Изключително деен, опитен и компетентен. Това, до голяма степен, съвпада с нашите приоритети“, посочи Сашо Спасов. И съжали, че Тодоров е взел решение да си даде почивка и този път се оттегли от предизборната надпревара.

Като добра листа, с добър водач и кандидат за кмет определи Иван Ганев взетото днес партийно решение. Бидейки пети в листата на БСП, бе категоричен, бе той и останалите участващи във вота социалисти ще подобрят досегашното си представителство в Общинския съвет.

„Ще водим позитивна кампания с послания, идеи и с акцент към селата, защото от доста време те са почти забравени“,  допълни го шестият в листата Иван Караиванов.

Бел.ред.: Видеорепортаж - на нашия YouTube-канал, както и на страницата ни във Facebook

Снимка © www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!

Hola

© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil