Нова система за платен престой на автомобили въвеждат на паркинга на улица „Ивайло“
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 22 Август 2023 | 13:24

Нова система за таксуване на паркинга на димитровградската улица „Ивайло“ №2 въвежда от 1 септември т.г. тукашната градска управа. В дните петък, събота и неделя за времето от 6:00ч. до 16:00 часа престоят ще е платен. Зоната ще работи по системата „Отворен паркинг”, т.е. - без бариера, но с таксуване.

Лев с ДДС на час ще е цената. Издължаването ще става както чрез паркомат, така и чрез пускане на SMS на кратък номер 13392. Системата ще връща потвърждаващо съобщение, а 5 минути преди изтичане на заявеното време, ще се изпраща напомняне за евентуално подновяване.

„Въвеждането на новата система цели подобряване качеството на услугата, да се избегне субективизма в работата и се повиши организацията и контрола на паркирането”, коментира на място кметът Иво Димов.

Община Димитровград е втората в страната с подобна система. Такъв подход на таксуване на свободен паркинг е въведен и в Габрово. При навлизане в паркинга номерът на автомобила се сканира и се изпраща съобщение към екипа, който поставя скобите. Така има непрестана обратна връзка в реално време за колите, които ползват паркинга.

Осигурени са общо 130 паркоместа, като за живущите в района те ще са безплатни, увери Димов. На свой ред управителят на общинското предприятие „Организация и контрол на движението, паркинги и охрана” Тенчо Георгиев допълни, че чрез изградената система от 24 камери, всеки номер на автомобил се отчита.

Живеещите в близост могат да ползват паркинга безплатно. Заявления за това се подават в Общинското предприятие „Организация и контрол на движението, паркинги и охрана” на ул. “Владимир Поптомов” (зад кино Химик). Необходимо е и копие на лична карта, както и регистрационен талон на автомобила. Уточнението е, че данните от талона и адреса по местоживеене трябва да съвпадат.

Стойността на паркинга с включени в него изградено видеонаблюдение, информационни табели, паркомат и система за автоматично разпознаване на автомобилните номера “SmartAlot” възлиза на общо 40 740 лв.

Бел.ред.: Видеорепортаж от представянето на системата
може да проследите на нашата Фейсбук-страница

Снимка © www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil