МРРБ: Промени ще гарантират изпълнението на програмата за енергийна ефективност
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 25 Май 2023 | 09:41
 
Предлагани промени ще гарантират изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (НПЕЕМЖС) в рамките на одобрения бюджет. Това уверяват в нарочно прессъобщение от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
 
Според ведомството, спазването на финансовия лимит по Националната програма и изпълнението ѝ в рамките на одобрения бюджет ще се гарантират с обявени за обществено обсъждане промени в Постановление №18 на Министерски съвет от 2015 г. 
 
В проекта за изменение и допълнение на Постановлението е заложено по програмата да не бъдат поемани нови финансови ангажименти. Също така - да не се сключват договори за обществени поръчки с нови външни изпълнители, избрани по Закона за обществените поръчки. Предвижда се още да има поставен краен срок. В него ще могат да бъдат сключвани анекси към договорите за целево финансиране. Изключение ще се прави единствено за сградите без сключен договор с изпълнители, но с потвърден финансов ресурс от МРРБ. За тях, обаче, се предвижда срок за неговото сключване. Подписаните вече контракти с изпълнители, по които не са извършени дейностите, няма да бъдат засегнати от промените и ще се изпълняват съгласно условията на НПЕЕМЖС.
 
Проектът за изменение и допълнение е публикуван на Портала за обществени консултации и интернет-страницата на МРРБ в раздел „Проекти на нормативни актове“.
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!

Hola

© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil