Ново „еко“-осветление за над 190 000 лева внедрява Общината в парк „Вапцаров“
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 15 Февруари 2023 | 09:30
Ново екологосъобразно осветление за над 190 000 лева ще внедри Община Димитровград в тукашния парк „Вапцаров“. Необходимите за реализацията средства са осигурени на 100-процента по спечелен от администрацията на кмета Иво Димов проект. Той се реализира по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и цели намаляване емисиите на парникови газове.  
 
Очаква се в следващите месеци монтирано да бъде ново, модерно и екологосъобразно осветление в градския парк. То ще е соларно, с LED-лампи на нови пилони с вградени интелигентни контролери за максимален соларен добив и предпазващи батерии. 
 
Точната стойност на проекта възлиза на 190 992.92 лв., които са 100% безвъзмездна финансова помощ.  
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
Стойността на целия проект за трите общини е 1 025 612.76 лв., 100% безвъзмездна финансова помощ. Бюджета на Димитровград е на стойност 190 992.92лв., от които 115 512лв. са за осветлението в парка.
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil