Приходи от наем са декларирани с първата данъчна декларация в Хасковско
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 10 Януари 2023 | 11:41
Доходи, придобити от отдаване на имущество под наем, декларира мъж от Хасково с първата, приета в офиса на НАП, годишна данъчна декларация в рамките на „Данъчна кампания 2023“. В първите часове на деня са приети и две декларации от лица, подаващи документи за данъчно облекчение за деца. 
 
От офиса на НАП в Хасково напомнят, че от днес със старта на кампанията по деклариране на доходите от предходната година, освен на място, декларации могат да се подават по пощата като писмо с обратна разписка, а най-лесно и бързо – по електронен път с персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис.
 
В началото на март, след получаване на данните от работодатели и платци на доходи, ще бъде достъпна и предварително попълнената декларация за доходите, която се подава с ПИК или електронен подпис през Портала за електронни услуги на НАП. В нея ще бъдат автоматично нанесени данни за получени през 2022 г. доходи от трудови правоотношения,  граждански договори и хонорари, доходи от наем за имоти, чиито наематели са юридически лица и други. 
 
До 31 март е срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане, като отстъпката се начислява върху размера на данъка за довнасяне. Крайният срок за обявяване на доходите и плащане на дължимия данък тази година е 2 май, първият работен ден след 30 април, напомнят от приходната агенция.
 
От НАП обръщат внимание преди подаване на годишна данъчна декларация с цел ползване на което и да е данъчно облекчение, лицата да проверят дали имат неплатени задължения към държавата и при наличие на такива първо да ги внесат, и тогава да подават документи. 
Подробна информация за данъчните облекчения е публикувана в сайта на приходната агенция www.nap.bg, а телефонна консултация може да се направи с Информационния център на НАП на телефон 0700 18 700 и по имейл на е-адрес infocenter@nra.bg.
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil