Антоанета Митрушева встъпи в длъжност като съдия в Административен съд – Хасково
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 03 Януари 2023 | 16:30

 

В длъжност като съдия в хасковския Административен съд встъпи Антоанета Митрушева. Това стана по време на състояла се днес официална церемония. Досега Митрушева бе съдия от димитровградския Районен съд.

В присъствието на председателя на ВАС Георги Чолаков, ръководители на административни съдилища и съдии, съдия Митрушева подписа акта за встъпването си. Той бе подписан и от председателя на Административен съд – Хасково Василка Желева.

Съдия Антоанета Митрушева встъпва в длъжност, след като с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет бе повишена в длъжност „съдия“ в Административен съд – ХасковоV Това стана възможно след успешно класиране сред кандидатите в конкурса за повишаване в длъжност „съдия“ в административните съдилища. 

През последните три години съдия Митрушева правораздава в Хасковския административен съд, след като през 2019 г. със заповед на председателя на ВАС бе командирована от Районен съд – Димитровград в Административен съд – Хасково.

Антоанета Митрушева е завършила специалност „Право” в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”. Има над 22 години юридически стаж, 21 от които като съдия. Понастоящем е с ранг на „Съдия във ВКС и ВАС“.

Снимка - ХАС

© 2008-2023 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil