Закриха две нерегламентирани площадки за третиране на излезли от употреба МПС
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 14 Декември 2022 | 10:38
 
Две нерегламентирани площадки за третиране на излезли от употреба моторни-превозни средства са закрити през последните седмици на територията на Община Димитровград. Едното от депата се намира в землището на село Радиево, а другото – в Горски извор, информират в месечен отчет за дейността си от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ).
 
През ноември експертите от РИОСВ-Хасково отчитат извършени 112 проверки. 75 от тях са били планови, 37 - извънредни. При обходите на инспекторите издадени са 48 предписания за отстраняване на установени нарушения или за изпълнение на определени екологични изисквания.
 
В резултат на осъществения през месеца контрол, почистени са дванадесет нерегламентирани сметища. Същевременно за констатирани административни нарушения на екологичното законодателство от РИОСВ - Хасково са съставени четири наказателни акта.
 
Наложени са и две имуществените санкции по 2 000 лева на фирма, извършваща дейности с излезли от употреба моторни-превозни средства заради неизпълнение на дадени преди предписания.
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil