Над 100 000 лева инвестирала Общината за две години в детска градина "Пролет"
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 30 Ноември 2022 | 18:28
 
Над 100 000 лева е инвестирала Община Димитровград през последните две години в детска градина "Пролет", без да се брои вложеното в останалите учебни заведения в града и малките населени места. Равносметката направи кметът Иво Димов, който присъства на открит урок по плуване в забавачката. Понастоящем първите си стъпки в това правят 53 деца, след като с част от сумата ремонтиран е закритият басейн. 
 
Направихме основен ремонт на вентилационна инсталация. Ремонтирахме покривната конструкция, машинното отделение, физкултурния салон, както и високото покривно тяло, посочи Димов. Във вътрешния интериор за мебели и оборудване със средства от общинския бюджет администрацията влага над 65 000 лева за последните четири години.  
 
Водим политика за подобряване базата за обучение, отглеждане на подрастващите и осигуряване на възможности за спорт и занимания, за да създаваме условия за по-здрави и активни деца, коментира кмета Иво Димов и поздрави ръководството на детското заведение за инициативността и добрата работа.
 
Благодарение на подкрепата от страна на Общината, басейнът отново работи, подобрена е и досегашната материална база, констатира директорът на ДГ „Пролет“ Тонка Александрова. По думите й, освен предоставените от местната хазна средства, ръководеното от нея детско заведение е реализирало два донорски проекта. Спечелен е и трети,  по който предстои изградена да бъде площадка по безопасност на движението. 
 
Бел.ред.: Повече – в нашия видеорепортаж!
 
Снимки © www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
Тренировки се провеждат всеки делничен ден по половин час
В първоначалния си вид детският плувен басейн е направен през далечната 1984-а година. Сега той посреща малчуганите с нов облик по внедрени съвременни изисквания.

Тренировки се провеждат всеки делничен ден от 15:30 ч., като времетраенето им е в рамките на половин час.

Под наставленията на инструктор, първи стъпки в плуването овладяват общо 53-ма малчугани от II-ра, III-та и IV-та групи след изрично декларирано желание от страна на техните родители, коментират от детското заведение.
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil