Общината с постъпки за обгрижване в дома на 237 възрастни и хора с увреждания
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 24 Ноември 2022 | 11:58
 
Постъпки за обгрижване на 237 крайно нуждаещи се възрастни и хора с увреждания ще направи Община Димитровград по силата на взето днес решение. По предложение на кмета Иво Димов, местният парламент даде съгласие градската управа да кандидатства с нарочно проектно предложение. То ще бъде подадено по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. При одобрение, ще се допълни пакета социални услуги, които Общината предоставя по линия на патронажната грижа.
 
Замисълът е да се осигури подкрепа в домашна среда за 237 лица с увреждания и възрастни хора, зависими от чужда грижа, обясни днес кметът. Ще бъдат разширени и възможностите за предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги.
 
Като допустими целеви групи по процедурата се вписват възрастни хора и такива с увреждания в невъзможност да се самообслужват.
 
След днешното решение, предстои Община Димитровград да подаде проектно предложение. При одобрение, то ще бъде финансирано по действащата в страната Програма “Развитие на човешките ресурси“.
 
Общо 22 точки в дневния си ред разгледа димитровградският местен парламент по време на днешното си, ноемврийско работно заседаниe.
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2023 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil