До 50 000 лв. санкция за своеволно разкопани в Димитровградско улици и тротоари
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 18 Ноември 2022 | 11:23
Глоба от 1 000 до 5 000 лева за физически, както и от 10 000 до 50 000 – за юридически лица, предлага кметът Иво Димов за своеволия при извършване на строителни и монтажни работи, свързани с разкопаване на територията на Димитровград и малките населени места от общината. Подобни санкции са разписани в подготвена за разглеждане и одобрение нарочна проектонаредба. Тя следва да замени сега действащата общинска Наредба №24.
 
Като причина за промяната кметът сочи нуждата от привеждане в съответствие на разпоредбите в подзаконовия нормативен акт с националното законодателство. А също така и в областта на Закона за устройство на територията (ЗУТ). 
 
Чрез  прилагането на Наредбата ще се установят ясни, общодостъпни правила и норми при извършване на дейности, свързани с разкопаване на територията на общината, посочва Иво Димов. 
 
Подлаганите на дебат и утвърждаване нормативни постановки касаят както физическите, така и от юридическите лица.
 
В проектонаредбата се предлага до края на март кметът на общината или упълномощено от него длъжностно лице да изготвя график за всички предстоящи през календарната година дейности, свързани с изграждане, ремонт или поддръжка на елементите на техническата инфраструктура. Вече изготвен, следва графикът да бъде оповестяван чрез средствата за масово осведомяване, а също така и на интернет-страницата на Община Димитровград. 
 
Точно разписани в проектонаредбата са и параметрите за възстановяване на вече нарушени пътни настилки, тротоарни пространства и зелени площи. За не изпълнилите разписаното в норматива, е предвидена и съответната административно-наказателна отговорност, става ясно от предварителния прочит на документа. Същият вече бе разгледан тази седмица в действащите към ОбС постоянни комисии. Предстои гласуването му в пленарна зала по време на насроченото за идния четвъртък, 24 ноември, редовно работно заседание на местния парламент. 
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!

Hola

© 2008-2023 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil