50 000 семейства с право на 400 лв. еднократна помощ за отопление
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 27 Октомври 2022 | 18:22

Около 50 000 семейства допълнително ще получат по 400 лв. еднократна помощ за отопление. За целта правителството отпусна 20 млн. лв. по бюджета на Министерството на труда и социалната политика.


Право да я получат ще имат хората и семейства, получили отказ за отпускане на целева помощ за отопление за предстоящия зимен сезон поради превишение на определения диференциран доход с до 40 лева. А също така и поради неизпълнение на изискването за 6-месечна задължителна регистрация като безработни.

Помощта ще бъде отпусната по максимално облекчена процедура. Хората, на които тя е била отказана, не е необходимо да кандидатстват за отпускането й отново.

От тази подкрепа ще могат да се възползват и онези, които отговарят на нормативните критерии, но не са подали документи в определения за това срок - 31 октомври 2022 г. Те ще могат да подадат заявление в 14-дневен срок след влизането в сила на постановлението на Министерския съвет. По този начин служебното правителство изпълнява ангажимента си за осигуряване на допълнителна подкрепа за най-уязвимите.

До момента са отпуснати помощи за отопление низтича на .31 октомври т.г. Размерът на помощта е 623,55 лева, което е със 100 лв. повече спрямо миналата зима.

Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2023 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil