Временна комисия дописва общински правила за отглеждане на домашни любимци
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 15 Септември 2022 | 16:48

Ясни правила за отглеждане на домашни любимци следва да разпише димитровградският местен парламент. Предложение в тази посока прави председателят на ОбС Гергана Кръстева. В своя докладна до колегите си, тя предлага създаване на временна комисия. Замисълът е бъдещата седемчленка да изготви проект за изменение и допълнение на действащата тук Наредба, касаеща условията за отглеждане на домашни любимци.

Предложението е в комисията да влезе по един представител от всяка представена в ОбС политическа партия и коалиция и по един представител от Общинска администрация. А също така и на местното Районно полицейско управление, откъдето идва настояването за промени в сега действащата нормативна уредба.

Забрана за отглеждане на домашни животни по открити тераси и балкони в многофамилни жилищни сгради е едно от предложенията за дописване на наредбата. Друго предвижда в общите и прилежащи части да се търси писмено съгласие от страна на съседите.

Сред препоръките за вписване в актуализирания вариант на наредбата са и изискванията домашните любимци да се отглеждат по начин, изключващ неконтролиран физически контакт със странични лица. Няма да се толерира и допускането в близост на животни, имащи естествена или придобита нетърпимост едно към друго. Внимание се обръща и на това да се елиминират в зародиш случаите на отглеждане на агресивни и потенциално опасни животни. А също така да не се нарушава спокойствието на околните.

Сред насоките за допълнение е и изключване на възможността за оставяне на домашен любимец без пряк надзор от страна на стопанина. А също така - и своевременно почистване на мястото след дефекация от страна на животното.

Предстои съветниците да изберат състав на временната комисия по време на насроченото за идния понеделник, 19 септември, работно заседание на ОбС. Освен тази, в дневния ред на общинарите фигурират още 25 точки.

Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2023 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil