Дом за две загубили майка си деца създават в Димитровград Лео Кадели и приятели
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 09 Септември 2022 | 13:32

В помощ на две деца в риск се притече в Димитровград днес популярният с добротворството си из цялата страна създател на платформата „Приятели, помагайте!“ – Лео Кадели. Придружен от екип майстори и помощници, задачата в следващите три дни е заедно да приведат в годно за обитаване общинско жилище. То е предоставено от тукашната градска управа на Хриси и Ели, след като наскоро двете невръстни момичета губят  без време своята майка.

Когато свършим работата си, поне десет години няма да мислят за това жилище!, гарантира днес Лео на прага на тридневните ремонтни дейности. Осигурил с лични средства и с такива от дарители всичко необходимо като строителни материали и обзавеждане, днес, утре и вдругиден той очаква единствено ентусиасти, готови да помагат със сърце и две ръце. За откликналите от далечни населени места, осигурил е храна и нощувка.

Докато разговаряме набързо, прииждат все повече и повече последователи към общинското жилище на димитровградската улица „Патриарх Евтимий“. Сред тях - и млад мъж от далечния крайдунавски град Свищов.

Непознати хора откликват от цялата страна, благодарен на отзивчивостта им е Кадели. И посочва, че доброволците са добре дошли, като всеки може с нещо да е полезен. Разказва, че напълно подменени ще бъдат старите В и К и ел.-мрежи в панелното жилище на първия етаж. А в завършен вид, то ще бъде изцяло обзаведено с мебели и необходимите електроуреди.

„Здрав съм, сега имам сили и възможности. Искам да споделя това с хората, помагайки им!“, разказва за себе си Кадели, израснал в бедно албанско семейство. И неслучайно - в края на миналата година е обявен за „Будител на годината“ в националната кампания на БНР. Хиляди от цялата страна номинират родения в Албания Лео, който с личен пример преди години дава тласък на стихийно разрасналото се доброволческо сдружение. Така стотици български семейства получават подкрепа за ремонти, сметки, инвалидни колички, хранителни продукти...

"За мен важно е доброто да съществува, без да спира! Аз съм имал и затова съм дал. И моите приятели, които ме подкрепят, помагат с каквото могат", споделя Лео за себе си и кръга сподвижници. Единственото, на което се надява, е стореното добро да се мултиплицира. А онези, на които е помагал, в бъдеще да сторят същото за други в нужда.

Бел.ред.: Още - видео от нашата Facebook-страница, както и на канала ни в YouTube

Снимки © www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!

Hola

© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil