"e-METER за добро управление в област Хасково" насърчава прозрачността
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 03 Август 2022 | 15:28
От началото на 2021 Регионално сдружение на общините „Марица“ изпълнява проект „e-METER за добро управление в област Хасково“. Проектът е финансиран по Програма „Следващите 10 – в подкрепа на значими идеи през следващите десет години“ на Фондация „Америка за България“.
 
В продължение на 20 месеца екипът на организацията работи активно за: 
- създаване на онлайн портал, с актуална информация за провеждане на обществени поръчки от общините в Област Хасково. Порталът може да бъде открит на: https://hs-tenders.haskovo.org/ 
- изработване на мониторингов анализ на обществените поръчки в област Хасково, който съдържа и формулирани конкретни препоръки за работата на местните администрации и промени в законодателството, касаещо обществените поръчки.
- Повишаване компетентността на общинските съвети на общините в Свиленград, Тополовград, Минерални бани и Стамболово, като на специално организирани форуми, на общинските съветници са представени ефективни механизми за мониторинг и контрол на изпълнението на общински политики, повишаване на отчетността в разходването на публични средства и увеличаване на прозрачността в работата на Общинските администрации;
- Повишаване информираността на гражданите чрез информационната кампания в социалната мрежа Facebook: https://www.facebook.com/hstenders;
 
В началото на Август, 2022 г. проектът приключва, но от Регионално сдружение на общините „Марица“ поемат ангажимент да се продължи работата за насърчаване на прозрачността на държавните институции в региона, както и за подобряване на правната среда – чрез дефиниране на конкретни проблеми и препоръки за нейното подобряване.
 
Подкрепата за Финансираната страна (Регионално Сдружение на Общините „Марица“) е осигурена от Фондация „Америка за България“. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на Финансираната страна (Регионално Сдружение на Общините „Марица“) и не отразяват непременно вижданията на Фондация Америка за България или нейните партньори”
 
Фондация „Америка за България“ е независима, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната. 
 
Фондацията е плод на успеха на Българоамериканския инвестиционен фонд (БАИФ), създаден през 1991 г. от Конгреса на САЩ с подкрепата на Американската агенция за международно развитие. За повече информация: www.us4bg.org 
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil