Димитровград определя представител в комисия за нова Областна здравна карта
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 19 Май 2022 | 14:14
Свой представител в комисията за изработване на нова Областна здравна карта предстои да излъчи Община Димитровград. Очаква се това да стане по време на насроченото за идната седмица редовно работно заседание на местния парламент.
 
Определянето на местен представител става след постъпило в края на април писмено искане от страна на здравния министър проф. Асена Сербезова, съобщават от деловодството на Общинския съвет. 
 
Съгласно действащия Закон за лечебните заведения (ЗЛЗ), Националната здравна карта се изработва въз основа на областни здравни карти. За изработването на областните министърът на здравеопазването назначава съответни комисии. В тях влиза областния управител, по двама представители на Регионалната здравна инспекция, на Районната здравно-осигурителна каса, както и на районната колегия на Българския лекарски съюз. Има и по един представител на районната колегия на Българския зъболекарски съюз, на регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и на представителните организации за защита на правата на пациентите. В комисията свой представител ще имат и всяка една от общините в Хасковска област. 
 
Очаква се името на представителя на Димитровград да бъде посочено и утвърдено по време на насрочената за идния четвъртък, 26 май, сесия на местния парламент.
 
Припомняме, че чрез Националната здравна карта (НЗК) на България се определят и планират потребностите на населението от достъпна извънболнична и болнична медицинска помощ. На тази база трябва да се адаптира структурата на здравната мрежа и се планира ефективно и справедливо използване на ресурсите. Националната здравна карта е разработена въз основа на подготвените на областни нива здравни карти.
 
Снимка © www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil