Делян Добрев: От 41 предложени за Хасковска област проекта, "Промяната" финансира 0
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 25 Февруари 2022 | 15:01
Новината е изкоментирана: 3 пъти
 
„От 41 проекта на Област Хасково бяха финансирани 0 проекта. Да благодарим на "Промяната"?“ – това възкликна депутатът от ГЕРБ/СДС и бивш енергиен министър Делян Добрев. 
 
Току-що парламентът отхвърли всички предложения на общините за финансиране на конкретни проекти“, обяви хасковлията преди минути от личния си Фейсбук-профил. И призова жителите на областта да благодарят на "Промяната".
 
„Правителството обяви, че ще финансира общините, ако те имат конкретни проекти с издадени разрешения за строеж и подробна техническа документация. За област Хасково предложих за финансиране 41 инфраструктурни проекти в сферата на благоустройството, околната среда, социалните и културни институции и др. И всички те с проекти и с документация. Но управляващото мнозинство отхвърли всички предложения за финансиране на конкретни проекти на общините от региона. С други думи – „Промяната“ ще финансира НУЛА проекти“, допълва Делян Добрев. 

„Правителството се вцепенява като "заек пред фарове" пред лицето на всички кризи на днешния ден. В продължение на 3 дни гласуваме денонощно бюджет, според който нито има война, нито ценова криза при енергийните продукти и потребителските стоки. 

Няма компенсации за цената на тока и газа след март. 

Няма увеличение на заплатите в общественият сектор изобщо. 

Няма пари за инфраструктура на общините. 

Няма...

Няма...

Няма и разум в управляващите да върнат бюджета на комисия преди да сме го приели и да го коригират. Предложих им го настоятелно от трибуната и вчера, и днес!“, заявява още депутатът от 29-и Хасковски многомандатен избирателен район.

Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
Отхвърлените за финансиране за Димитровград и малките населени места от общината проекти:
1. Изграждане на система за външно изкуствено осветление (улично осветление) на населените места в община Димитровград и кварталите Марийно, Вулкан и Черноконево. Необходими средства - 1 000 000,00 лв.
2. Изграждане на техническа инфраструктура индустриален район кв. Марийно. Необходими средства - 1 600 000,00 лв.
3. Рехабилитация и реконструкция на част от улица "Бузлуджа" и улица "Подп. Калитин". Необходими средства - 1 900 000,00 лв.
4. Изграждане на физкултурен салон на ОУ "Д. Матевски", гр. Меричлери. Необходими средства - 900 000,00 лв.
5. Реконструкция и ремонтиране на градска библиотека и исторически музей, Художествена галерия "Петко Чурчулиев" и Дом - музей "Пеньо Пенев". Необходими средства - 1 500 000,00 лв.
6. Основен ремонт на астрономическа обсерватория. Необходими средства - 500 000,00 лв.
7. Реконструкция и преустройство на сграда общинска собственост на бивш Междуучилищен център в „Къща на изкуствата”, включително прилежащи площи и осигуряване на достъпност, гр. Димитровград. Необходими средства - 975 000,00 лв.
8. Ремонт, реконструкция и обновление на сграда общинска собственост на бул. „Г. С. Раковски” №18 за адаптиране в „Общински център за култура и изкуства, гр. Димитровград. Необходими средства - 8 700 000,00 лв.
9. Проект за консервация и експониране на археологически структури и за информационни елементи на територията на археологическата недвижима културна ценност „Светилище на нимфите и Афродита“, село Каснаково, Община Димитровград. Необходими средства - 550 000,00 лв.
10. Преустройство на бивша Марбас болница (източно крило) в топла кухня. Необходими средства - 900 000,00 лв.
11. Преустройство и реконструкция на сграда oбщинска собственост (бивша болница – АТЗ), включително прилежащи площи в „Център за настаняване от семеен тип за стари хора” – II ри етап. Необходими средства - 1 200 000,00 лв.
12. Рехабилитация и облагородяване на парк „Н.Й.Вапцаров”, включително осигуряване на достъпност за хора с увреждания, гр. Димитровград - 3 200 000,00 лв.
13. Ремонт и реконструкция на пешеходна зона и междублокови пространства в централна градска част (бул. „България”), гр. Димитровград – Етап 2,3 и 4. Необходими средства -3 000 000,00 лв.
14. Закрит плувен басейн със съблекални и санитарно-битови помещения, Община Димитровград. Необходими средства - 3 000 000,00 лв.
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil