Удължиха срока за предоставяне на безплатен топъл обяд, свободни са още 24 места
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 16 Декември 2021 | 11:29
До края на юни, идната година, удължава Община Димитровград срока за подпомагане на хора от уязвими социални групи с предоставяне на безплатен топъл обяд. Това става възможно благодарение на изпълняван от администрацията на кмета Иво Димов проект за подпомагане на нуждаещи се в условията на пандемията от COVID-19. Средствата за това са осигурени от Фонда за европейско подпомагане, уточняват от екипа на градоначалника.
 
В обхвата на програмата попадат общо 530 потребителя от Димитровград и малките населени места от общината. Включени са лица без доходи или с такива под линията на бедност. А също хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, както и възрастни хора и такива с увреждания. Към обслужваните влизат и поставени под COVID-карантина социално слаби.
 
Храната се приготвя от хасковския едноличен търговец „ТАНО – Николай Траилов”. Доставя се до разкритите клубове за хората от третата възраст и до сградите на съответните кметства в малките населени места. Същевременно трудноподвижните получават храната си в дома чрез транспорт на димитровградския Домашен социален патронаж.
 
Към момента  в проекта са включени потребители Димитровград, Мричлери и селата Бряст; Здравец; Черногорово; Воден; Крепост; Каснаково; Добрич; Крум; Ябълково; Сталево; Странско; Скобелево; Горски извор; Брод; Бодрово; Злато поле; Долно Белево; Длъгнево; Райново; Радиево; Голямо Асеново; Малко Асеново; Великан и Върбица.
 
От Общината поясняват, че понястоящем има свободни места за още 24 потребители. За тях тече и прием на заявления-декларации. Те се подават във всички клубове на хората от третата възраст на територията на Димитровград, както и при кметовете и кметските наместници в малките населените места в Общината.
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!

Hola

© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil