ТЕЦ „Марица-3“ с министерско отличие за Работодател на годината
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 07 Декември 2021 | 13:53
Новината е изкоментирана: 3 пъти
За Работодател на годината със значим принос за осигуряване на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар бе провъзгласена димитровградската ТЕЦ „Марица-3“. Това стана по време на състояла се днес онлайн церемония. По време на нея заместник министър-председателя на министър на труда и социалната политика Гълъб Донев връчи високото отличие. То бе присъдено за най-много назначени на работа лица през настоящата, 2021-а година в региона на Хасково, Кърджали и Стара Загора. 
 
На церемонията отбелязано бе, че назначените безработни лица от регионален трудов пазар са най-много на брой измежду всички региони в страната. Още повече че периода, през който това се случва, е белязан от масови съкращения на работници и служители в следствие на кризата с COVID-19.
 
Общият брой на назначените от ТЕЦ „Марица-3“ АД и дъщерното му дружество „Марица Енерджи“ ЕООД безработни лица надхвърля 180 души. 
 
Следва да се отбележи, че средната работна заплата в топлоцентралата през настоящата година е около 1 400 лв., а общите плащания за заплати и осигуровки към работници и служители месечно възлизат на над 500 000 лв., или около 6 млн. лева годишно. Като се има предвид, че около 96% от работещите са жители на Димитровград, то тази сума съставлява съществена част от изплащаните в общината заплати.  

Ръководството на ТЕЦ „Марица-3“ си е поставило амбициозната цел през идната, 2022-а година да разкрие значителен брой нови работни места. Отново по-голямата част от тях ще бъдат за безработни лица на регионалния трудов пазар. В тази връзка от дружеството изказват благодарности към димитровградската Дирекция „Бюро по труда“ за ползотворното съвместно сътрудничество.

Бел.ред.: Снимки на присъденото отличие - 
във фотогалерията под материала!
© 2008-2022 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil