„Клъстер Тракия икономическа зона“ стана партньор на АРИР
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 26 Ноември 2021 | 09:06
Инж. Пламен Панчев, председател на УС на сдружение „Клъстер Тракия икономическа зона“ (КТИЗ), и д-р Румяна Грозева – изпълнителен директор на Агенцията за регионално икономическо развитие – Стара Загора (АРИР), подписаха меморандум за сътрудничество между двете организации по време на „Срещата на бизнеса в Пловдив и региона“.  
 
„Надявам се на по-тясно партньорство в привличането на потенциални инвеститори, обмяната на опит и осъществяването на съвместни инициативи за насърчаването на бизнес средата“, посочи инж. Панчев част от целите, залегнали в споразумението. 
 
Д-р Грозева допълни: „Ще работим за изграждането на ос на балансирано развитие на регионите - Пловдивска и Старозагорска област да станат модел в това отношение. Заедно ще ги превърнем в привлекателни места с високо качество на живот, благоприятни бизнес условия и възможност за реализация на талантлива работна ръка”.  
 
В Меморандума е записано, че КТИЗ и АРИР - Стара Загора обединяват усилията си за насърчаване, подпомагане и улесняване на икономическото сътрудничество между бизнес партньорите си и при обмен на експертиза.
 
Двете организации ще изготвят и взаимна икономическа информация, статистика, търговски данни и инвестиционни политики. Ще си съдействат при организиране на търговски панаири, изложения, конференции, семинари и други подобни дейности, и ще насърчават  участието на своите партньори и членове в такива събития.
 
Страните ще предоставят взаимна възможност за изграждане на национални, европейски и световни партньорства, с цел реализацията на различни проекти.
 
Екипите на „Клъстер Тракия икономическа зона“ и Агенцията за регионално икономическо развитие – Стара Загора ще си сътрудничат и в инициирането на предложения за промени и/или допълнения в съществуващото законодателство за насърчаване на инвестициите с цел постигане на по-благоприятни условия и подобряване на бизнес средата, в т.ч. и за публично-частни партньорства.

 

© 2008-2022 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil