Нова обществена поръчка за доставка на 2 815 инверторни климатици обяви Общината
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 15 Октомври 2021 | 14:45

 

Нова обществена поръчка за доставка на 2 815 броя  инверторни климатици за битово отопление в жилищни имоти обяви Община Димитровград. В нея влиза още монтаж, тестване и пускане в експлоатация на доставената техника.

От потенциалния доставчик администрацията на кмета Иво Димов изисква и осигуряване на инструктиране на крайните получатели за правилна експлоатация и поддръжка. А също така предаване на цялата техническа документация на крайните получатели. В поръчката е вписано и гаранционно обслужване на климатиците и доставка, при необходимост, на необходимите части и материали в рамките на гаранционния срок.

Припомняме, че обществената поръчка идва след като предходната обявена бе спряна в края на този септември заради неизпълнени в офертите параметри.

Възложението е по проект "Подобряване качеството на атмосферния въздух на община Димитровград чрез подмяна на отоплителните устройства на твърдо гориво с други алтернативни форми на отопление". Климатиците следва да бъдат предназначени за одобрените след обследване домакинства, заявили подмяна на топлинните уреди и инсталации на дърва и въглища с екологосъобразни в първия етап от проекта.

Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
Набират оферти и за демонтаж и извеждане от употреба на 2 033 отоплителни устройства
Междувременно обявено бе и набиране на оферти за демонтаж и извеждане от употреба на 2 033 отоплителни устройства за битово отопление на дърва и въглища. Предметът на поръчката е по същия донорски проект, който Община Димитровград изпълнява. Той включва:

- Демонтаж на отоплителни устройства на дърва/въглища и прилежащи елементи към тях в жилищни имоти на лица, посочени от Възложителя, на територията на Община Димитровград;

- Изнасяне, натоварване и транспортиране на демонтираните отоплителни устройства и прилежащите им елементи до площадка, притежаваща необходимите документи за предварително третиране и временно съхраняване;

- Претегляне на кантар на доставените демонтирани отоплителни устройства и разтоварване на площадката;

- Разкоплектоване, разделяне, сортиране на получените метални отпадъци по вид, наименование и код съгласно Наредба № 2 за класификация на отпадъците;

- Предаване на сортираните метални отпадъци за последващо оползотворяване с цел рециклиране;

- Превеждане на получените приходи от предаване на метални отпадъци по банкова сметка на възложителя.

Бел.ред.: Подробна информация за предмета на двете поръчки се съдържа в приложените технически спецификации в Регистъра на обществените поръчки.
© 2008-2022 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil