Утвърждават комисия по провеждане на конкурса за управител на общинската МБАЛ
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 21 Май 2021 | 11:03
Общинска петчленна комисия в състав председател, секретар и трима членове ще организира и проведе конкурса за възлагане управлението на димитровградската многопрофилна болница за активно лечение „Света Екатерина“. Персоналният й състав предстои да бъде утвърден по време на насроченото за идния четвъртък редовно работно заседание на местния парламент. Поради изтичане на договора на настоящия управител на здравното заведение, месец по-рано ОбС реши д-р Матей Матеев да остане на поста до избор на негов приемник. 
 
В основната си част комисията следва да бъде съставена от общински съветници. Изключение ще прави отреденото място, което следва да заеме представител на Регионалната здравна инспекция. 
 
Докладната записка за стартиране на процедура по провеждане на конкурса е подписана от зам.-председателя на ОбС Юлиян Семерджиев и е включена в дневния ред на предстоящата сесия.
 
Наличие на магистърска степен по медицина, съответно дентална, и квалификация по здравен мениджмънт или образователно-квалификационна степен "Магистър" по икономика и управление ще изискват от кандидатите за управител. А също така придобита образователна и/или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията по чл.43 от Закона за висшето образование в областта на здравния мениджмънт. Допълнително условие към явяващите се е да имат зад гърба си поне 5-годишен професионален опит. 
 
Тема на събеседване с кандидатите ще е „Място и роля на МБАЛ „Света Екатерина” в предоставянето на здравни услуги в региона, повишаване качеството на медицинско обслужване, финансова политика, бъдещо развитие“.
 
За подаване на кандидатстващи документи заинтересованите ще имат на разположение 30 дни от публикуването на обявата за провеждане на конкурса. Самото препитване ще се състои в три етапа. Първоначално ще се извърши проверка за съответствие на представените документи с предварително обявените изисквания. Впоследствие кандидатите следва да представят програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период. На финалната права ще проведе събеседване. До него ще се допускат единствено онези, получили оценка на разработката не по-ниска от много добър 4,50.
 
Снимка © 2020, Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2022 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil