Стефан Димитров: АБВ не дава отговор на проблемите, констатира ги!
Автор: Тенчо АТАНАСОВ
Публикувана на: 11 Ноември 2010 | 21:44
Новината съдърца аудио материал
Новината е изкоментирана: 7 пъти
Стефан Димитров
Вече 21 години в България казваме какви са проблемите. За съжаление, също толкова време никой от управляващите не иска да посочи начините за решението им! С тези думи кметът на Димитровград Стефан Димитров изрази впечатления от участието си в организирания в столицата граждански форум, преминал под егидата на президента на републиката Георги Първанов.

В разговор с репортер на DGPAZAR.eu Димитров уточни, че ден по-рано е получил нарочна покана да се присъедини към организираната днес кръгла маса. Заради появата му на нея обаче, мнозина побързаха да набъркат името на десния димитровградски кмет в завера по учредяване на нов политически проект на държавния глава.

Приех поканата, независимо кой я отправя, защото на подобни срещи се ражда и истината. А ние, като общинско ръководство, трябва да сме наясно накъде следва да поеме Общината, за да бъдат и хората по-добре, бе ясният коментар на градоначалника относно това докъде се простира съпричастността му с идеите и по-нататъшното развитие на форума "Алтернатива на българското възраждане" (АБВ).

Заедно със Стефан Димитров с участие в президентската инициатива се вписаха и негови колеги от региона. Сред тях – управници на градове като Харманли, Любимец и Ивайловград. Въпреки отправената покана, бе отчетено отсъствието на кмета на съседно Хасково Георги Иванов.

От темата на кръглата маса "България на другия ден" не се разбра как регионите ще разполагат с властта, възможността и, не на последно място – финансите, за да решават своите проблеми, изрази известно разочарование кметът. Според него, вместо това за пореден път е коментирано пространно кой как е бъркал през годините на Прехода.

Като кмет на една от общините в България ме интересува какви са инструментите, които може да ползваме така че да се противопоставим не просто на кризата, а да изведем общината и региона напред! Това е важното, което аз така и не успях да чуя, съжали управникът в Христова възраст. Вместо подобни аналитични срещи, той предложи Държава и местна власт заедно да набележат стъпки към разрешаване на проблемите.

Не ни интересува кой не може да работи, а с кой можем да работим, заключи градоначалникът.

Снимка - Архив DGPAZAR.eu
Всички права запазени!

Бел.ред.: Изявление на кмета Стефан Димитров, дадено за читателите на DGPAZAR.eu,
може да чуете от интегрирания по-горе медиа-плейър
ПРОТИВ ОТПАДАНЕ НА ПЛОСКИЯ ДАНЪК
Стефан Димитров не скри, че в хода на днешната дискусия се е обявил против премахване на т.нар. плосък данък.
Този вид налог дава стимул на всеки да работи повече, знаейки, че припечелените пари впоследствие няма да му бъдат отнети под формата на по-високи налози, мотивира се кметът.
На България не й трябва пълна хазна, а работеща икономика!, категоричен бе градоначалникът. Така той опонира на появилите се коментари, че пропорционалните отчисления от припечеленото следва да отпаднат, за да се напълни хазната от по-високи данъчни ставки на гърба на по-заможните жители.
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil