ОДМВР: Личните документи на 89 300 лица в областта подлежат на задължителна подмяна!
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 24 Януари 2020 | 13:26
 
Подмяната на 89 300 лични документи, 36 900 от които лични карти, 28 400 паспорта и 24 000 шофьорски книжки предстои тази година на територията на Хасковска област. Сметки за това направиха от Областната дирекция на МВР на база изтичащата валидност на досегашните документи. Наред с това гражданите подават заявления за поради смяна на постоянен адрес или имена. А също така при изчерпване на страниците на задграничния паспорт или по друга причина, посочват от ОДМВР. Това предполага, че през настоящата година в Областната дирекция ще бъдат издадени над 120 000 документа. Това е два пъти повече в сравнение с предходната година.
 
Заявления за издаване на нови документи за самоличност могат да се подават във всяко едно от звената "Български документи за самоличност" на територията на областта. От ОДМВР съобщават, че към момента в региона има 631 граждани с постоянен адрес на територията на областта с изтекъл срок на валидност на личните карти. И предупреждават, че подобни документи са невалидни и задължително подлежат на подмяна.
 
Междувременно днес служители от сектор „Български документи за самоличност” връчиха готовите документи на 20 служители от хасковска фирма. Преди месец бе изпълнена и друга групова заявка за подновяване на изтичащите лични карти, паспорти и свидетелства за правоуправление. Тогава заявителите бяха посетени от мобилна група с биометрична станция. Това е новата услуга, улесняваща държавни и общински институции, кметства и групи граждани по места след предварителна заявка. Така хората са обслужени в работно време, без да се редят по опашки в паспортна служба или в полицейските управления по места. В момента няма напрежение в звената „Български документи за самоличност”, уверяват от ОДМВР-Хасково. Оттам уточняват, че разполага с общо три мобилни станции за подмяна на лични документи.
 
Снимка - ОДМВР, Хасково
ЗАЯВЛЕНИЯ СЕ ПОДАВАТ И ОНЛАЙН
Граждани, които притежават валиден електронен подпис, могат да ползват и услугата издаване на лична карта и/или паспорт чрез електронните административни услуги и да ги подадат онлайн на адрес: https//e-uslugi.mvr.bg. По електронен път може да се подаде заявление за подмяна на повредено, унищожено, изгубено или откраднато СУМПС с ново свидетелство със същата валидност.

Организацията по изтегляне напред във времето на голяма част от подлежащите на подмяна документи се създава заради очаквания огромен наплив пред гишетата на група "Български документи за самоличност".
© 2008-2020 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil