Започна прием по документи на лица в риск за обгрижване в домашна среда
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 19 Ноември 2019 | 12:46
 
Заявления за включване в социалната услуга за почасови интегрирани здравно-социални услуги започна да приема Община Димитровград. По силата на разработен в предходния мандат от администрацията на кмета Иво Димов проект, предоставяни за хора от уязвими групи ще бъдат пакет от дейности. Те включват специализирани грижи. От тях могат да се възползват лица с увреждания и възрастни хора над 65-годишна възраст, изпаднали в невъзможност да се обслужват сами. 
 
Капацитетът на услугата е до 118 лица с риск. За всеки един от тях занапред ще се грижи специално подбран обслужващ екип. В него ще влизат лекар, медицински сестри, социални работници, психолог, рехабилитатор и санитари.
 
Както DGPAZAR,eu вече писа, в домашна обстановка лицата от въпросната целева група ще получават помощ при приемане на лекарства, поставяне на мускулни и венозни инжекции, превръзки. А също така рехабилитация в домашни условия, съдействие при представяне пред ТЕЛК, помощ при извършване на личния тоалет и почистване на обитаваното жилище. В пакета услуги се включва и закупуване на лекарства и хранителни продукти със средства на лицето, както и други съпътстващи бита дейности.
 
Кандидатите на бъдещото Звено за патронажна грижа или членовете на техните семейства следва да предоставят до 29 ноември набор кандидатстващи документи. Сред тях – заявление по образец; документ за самоличност; декларация за информирано съгласие по образец. А също така копия от експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК; медицински протокол на ЛКК, както и други актуални медицински документи, с които се удостоверява здравословно състояние.
 
Кандидатстващи документи се подават всеки делничен ден от от 9:00 ч. До 12:00 ч. и от 12:30 ч. До 16:00 ч. в сградата на Община Димитровград, Център за услуги и информация на гражданите, етаж 1, гише № 6. На по-късен етап – от 2 декември т.г., това може да става и директно в офиса на Звеното за патронажна грижа. То ще се помещава в бившата „Марбас“-болница, намираща се на ул. „Захари Зограф” №35, етаж първи, южен вход.
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
Откъде да получите образци на кандидатстващи заявления
Образци на заявления за кандидатстване могат да се получат до 29 ноември т.г. в сградата на Общинска администрация, Център за услуги и информация на гражданите, етаж 1, гише №6. А от 2 декември т.г. - в офиса на Звеното за патронажна грижа. Формулярите могат да се изтуглят и от сайта на Община Димитровград, посочват от администрацията на кмета Иво Димов.

Допълнителна информация заинтересованите могат да получат на тел. (0391) 68 299 и на 0885/987 042.
© 2008-2021 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil