Общината брои суми до 5 000 лева за четири граждански проекта за благоустрояване
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 03 Септември 2019 | 14:01

Общо четири граждански проекта за благоустрояване на междублокови пространства ще бъдат финансирани в Димитровград след извършено класиране по обявен в началото на лятото общински конкурс. В надпреварата администрацията на кмета Иво Димов ще обезпечи дейности по подобряване на градската среда със сума до 5 000 лева за всяко едно от одобрените предложения.
 
Предстои сключване на договори със съответните представители на етажните собствености. Обещаните финансови средства ще бъдат предоставени след приключване на всички дейности по проектите и приемане на работата от нарочна кметска комисия. Срокът за реализацията изтича на 30 ноември т.г.
 
От тукашната градска управа уточняват, че тази година подадени са били общо седем проектни предложения, с шест по-малко от лани.
 
Една част от причините за дисквалифициране за отпадналите проектни предложения е включване на недопустими за финансиране дейности. При други е отчетено предлагането на междублокови пространства, които в предходни години Общината вече е финансирала. В друг проект е искан монтаж на детски съоръжения на неподходящо място.
 
Одобрените проектни предложения предвиждат дейности като доставка и монтаж на детски съоръжения върху съществуващи детски площадки и свободни междублокови пространства. А също така озеленяване с декоративни иглолистни и широколистни дървесни видове, храсти и зацветяване. Заложен е и монтаж на паркова мебел и създаване на места за отдих на открито.

Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
ОДОБРЕНИТЕ ЗА ФИНАНСИРАНЕ:
1. Красимир Димитров Грозев – вх. № ОСВ-13-273/19.08.2019 г.
(детска площадка на ул. „Г. Бенковски”, до бл.1);
2. Атанаска Иванова Латева – вх. № ОСВ-13-276/20.08.2019 г.
(междублоково пространство на ул. „Сливница”, западно от бл.8);
3. Иван Александров Воденичаров – вх. № ОСВ-13-286/23.08.2019 г.
(детска площадка на ул. „Владимир Поптомов”, до бл.1);
4. Димитър Костадинов Стоянов – вх № ОСВ-13-293/29.08.2019 г.
(детска площадка в междублоково пространство на бул. „България”, зад бл.7).
© 2008-2020 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil