Осигуряват безплатен топъл обяд за стотици социално слаби от Димитровград и общината
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 02 Юли 2019 | 13:53
Безплатен топъл обяд за стотици социално слаби жители на Димитровград и част от малките населени места от общината осигурява местният Домашен социален патронаж. Това ставслед осигурено финансиране от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. 
 
Обществената трапезария предоставя топъл обяд в делнични дни до 31 декември т.г., уточняват от Общината. От услугата се възползват лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане. А също така с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях. Включени към правоимащите са и самотно живеещи с минимални пенсии, както и скитащи и бездомни.
 
Храната ще се приготвя и доставя от хасковския едноличен търговец „ТАНО – Николай Траилов”. Това става след спечелена процедура за обществена поръчка, изпълнена по Закона за социално подпомагане, уточняват от екипа на кмета Иво Димов. 
 
Раздаването на обяда става чрез разкритите на територията на Димитровград и малки населени места от общината клубове за хората от третата възраст, както и в сградите на съответните кметства. 
 
Обхватът на дейността нарасна чувствително, след като преди време първоначалната бройка от обгрижваните 116 души нарасна в пъти. Така трапезарията обслужва хора от Димитровград, Меричлери и селата Добрич, Крум, Ябълково, Скобелево, Странско, Великан, Горски извор, Сталево, Крепост, Воден, Черногорово, Малко Асеново, Голямо Асеново, Радиево, Брод, Злато поле, Долно Белево и Райново.
 
От началото на проекта до вчера, 1 юли, са подадени 1 030 заявления декларации получаване на топъл обяд. След извършени проверки от страна на Дирекция „Социално подпомагане” одобрени са 691 на брой потребители, поясняват от тукашната градска управа.
 
Снимка - Община Димитровград
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil