Иво Димов подписва договор за почасово обгрижване на възрастни и хора с увреждания
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 04 Юни 2019 | 14:47
 
Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в размер на 312 357,16 лева по спечелен от Община Димитровград проект ще подпише днес в столицата кметът Иво Димов. В Министерството на труда и социалната политика градоначалникът ще се срещне с представители на Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси, информират от тукашната градска управа. 
 
В резултат на парафирания днес проект, скоро администрацията на кмета Иво Димов ще започне да предоставя почасови интегрирани здравно-социални услуги по домовете. Те ще са насочени към лица с увреждания и възрастни хора над 65-годишна възраст, изпаднали в невъзможност да се самообслужват. От това могат да се възползват общо 118 лица с риск. За всеки един от тях занапред ще се грижи специален обслужващ екип. В него ще влизат лекар, медицински сестри, социални работници, психолог, рехабилитатор и санитари.
 
Както DGPAZAR,eu вече писа, в домашна обстановка лицата от въпросната целева група ще получават помощ при приемане на лекарства, поставяне на мускулни и венозни инжекции, превръзки. А също така рехабилитация в домашни условия, съдействие при представяне пред ТЕЛК, помощ при извършване на личния тоалет и почистване на обитаваното жилище. В пакета услуги ще се включва и закупуване на лекарства и хранителни продукти със средства на лицето, както и други съпътстващи пита дейности.
 
Предначертаните дейности ще стартират от 1 септември т.г. През първите три месеца от проекта ще се извършат ремонтни дейности на офиса на звеното, ще се стартира процедура по закупуване на обслужващ автомобил и извърши подбор и обучение на персонал. От третия месец нататък ще започне и приемане на кандидатстващи документи за почасови здравно-социални услуги. Същинската работа по обгрижването на хората в риск ще стартира от началото на декември т.г. и ще продължи година.
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2021 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil