81% от търсените работници - за шивачество, едно е мястото за висшист
Автор: Соня ВАСИЛЕВА
Публикувана на: 26 Юли 2010 | 08:15
Експерт "Информационно обслужване и технологии" срещу 400 лв. месечно търси тукашното Кметство
Близо 81 на сто от предлаганите в Димитровград общо 52 свободни работни места са съсредоточени изцяло в областта на шивачеството. Резултатът е представителен, изчислен на база актуален за новата седмица листинг на вакантните длъжности, обявени в местната Дирекция "Бюро по труда".

В този сектор на леката промишленост най-търсени са шивачите, сочи репортерска проверка на DGPAZAR.eu. С подобни умения понастоящем се набират 35 безработни. За болшинството от тях е достатъчен и завършен седми клас. Средно общо образование се изисква единствено от двамата шивачи на изделия от кожа. Двама ръчници, крояч и окачествител на готова продукция набира още бизнесът в Димитровград.

Старши експерт "Информационно обслужване и технологии" е единственото вакантно работно место, обявено за висшист. Щатът е за местната Общинска администрация. Срещу 400 лева месечно от одобрения кандидат се очаква да осъществява определен вид дейности. Сред тях – да оказва експертна помощ за правилното функциониране на програмните продукти и своевременно да извършва изменения и промени на софтуера. Освен това ще е ангажиран да архивира и съхранява бази данни и гарантира безаварийно функциониране на локалната компютърна мрежа по етажите на Кметството. За да бъде заета тази длъжност, от явилите се изисква висше образование по инженерни науки и информатика, както и поне двугодишен трудов стаж по специалността. В набора компетенции работодателят очаква още и владеене работно ниво на английски език, както и познания за системи за управление на база данни – MS SQL Server, Access.

Междувременно за поредна седмица търсени на трудовата борса са двама зидаромазачи, още толкова шпакловчици, мотокарист и работник във фурна на нощни смени. Предложенията на посредниците в търсене на препитание се изчерпват с места за двама охранители и сервитьорка.

По-подробна информация за посочените оферти може да получите на тел. (0391) 6 20 12, или на място, в офиса на Дирекция "Бюро по труда" - Димитровград, площад "България" №1, западен вход.

Снимка - DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil