Външно финансиране от FIFA чака Димитровград за две игрища по минифутбол
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 22 Ноември 2017 | 15:20
 
Две игрища по минифутбол да дообогатят наличната спортната база на димитровградския стадион „Миньор“ предлага кметът Иво Димов. В изпълнение на поет преди време ангажимент, градоначалникът вече е предприел постъпки за обезпечаване на проекта, без да натоварва допълнително местния бюджет. За целта се работи по осигуряване на външно за Общината финансиране. 
 
Потърсен за коментар, днес кметът посочи, че вече е водил разговори с президента на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов. Необходимите за реализацията средства се търсят по  програма на Международната футболна асоциация (FIFA). 
 
“Към този момент няма спънки за изграждане на подобен комплекс в Димитровград“, посочи градоначалникът с допълнението, че, по всяка вероятност, подобни площадки ще се правят единствено в още три града на страната. 
 
Общата стойност на проекта възлиза на около 350 000 лева без включен ДДС. При одобрение от страна на FIFA, единственият ангажимент на бенефициента, в случая Община Димитровград, ще е да покрие дължимия към Държавата данък добавена стойност. 
 
За да не се натоварват дори и с това данъкоплатците, днес кметът посочи, че ще търси среща с финансовия министър Владислав Горанов. 
 
По инициатива на Иво Димов Димитровград вече има едно подобно игрище за минифутбол, припомня DGPAZAR.eu. То се намира край стадион „Раковски“, а изграждането му стана факт още през 2011 г. в партньорство с БФС. Това се случи след промени в Закона за физическото възпитание и спорта, чийто вносител като депутат преди години бе димитровградският кмет. С прокараните от Иво Димов тогава допълнения се предостави възможност върху терени, публична държавна и общинска собствености, да се изграждат спортни обекти и съоръжения. 
 
Снимки © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2022 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil