EUR 7 млн. от Брюксел търси Общината за обновяване на сградите по бул. “България”
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 31 Януари 2017 | 09:55
 
Обновяване фасадите на жилищните блокове по протежение на централна градска част чрез привлечено външно финансиране обмисля като възможност администрацията на кмета Иво Димов. Идея в тази насока вече добива конкретни измерения чрез разработван от екипа на градоначалника мащабен проект за около EUR 7 млн. Ако бъде разписана в Брюксел, сумата следва да покрие пълните харчове по саниране на западащите от десетилетия насам жилищни сгради от двете страни на пешеходния бул. “България”.
 
Въпреки високия обществен отзвук на идеята, засега кметът отказа да огласява повече информация с разбирането, че е добре да се стигне до фактическо одобрението на проекта. Димов коментира вчерашната новина, че с работата си екипът му е успял да наложи Димитровград да е единствената община в цяла Хасковска област с одобрен план за действие от Брюксел по програма “Хоризонт 2020”. Така градът край Марица получава достъп до сериозен финансов инструмент с общ бюджет от EUR 80 млрд. 
 
След края на организирано снощи обществено обсъждане Иво Димов посочи, че екипът му работи много активно по депозиране на проект за бъдещо финансиране на жилищните блокове по бул. “България”. Крайният срок е 14 февруари, като очакванията на градоначалника са пет дни по-късно работата по окомплектоване на необходимите документи да приключи.
 
“След като изпълнението на дейностите по обновяване на централната градска алея приключат, контрастът с фасадите на околните жилищни блокове ще бъде голям. Така че туширането на този дисбаланс бе една от мечтите ми!”, сподели снощи кметът. Иво Димов съжали, че действащите понастоящем национални програми са разписани така, че не дават подобна възможност. Затова търсени от администрацията му са били алтернативни възможности за обезпечаване на дейностите. 
 
“Програмата наистина предоставя възможност да направим нещо значимо, голямо, мащабно, свързано с Димитровград!”, изрази Иво Димов увереност на базата и на досега свършеното за града. Той обърна внимание, че администрацията му е направила така, че от финансовия ресурс на “Хоризонт 2020” не след дълго да бъдат обезпечавани и подавани от частни фирми и организации проектни предложения.
 
Снимки © 2012-2017, Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2021 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil