Предсрочно прекратяват пълномощията на ябълковския кмет, членувал в кооперация
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 20 Декември 2016 | 11:03
 
Процедура за предсрочно прекратяване правомощията на кмета на село Ябълково предприе димитровградската Общинска избирателна комисия (ОИК). С решение от вчера, 19 декември, председателствания от юриста Димитър Гавазов орган преценя, че налице са законови основания за отзоваването на Антон Илиев от заемания досега пост. Причината – въпреки изричните нормативни разпоредби, името му все още фигурира в Търговския регистър като член на управителен съвет на една от действащите на територията на общината земеделски кооперации.
 
“Това е неизпълнение на задължението му по чл.41 ал.3 от ЗМСМА. Задължението по този текст от закона изисква да са изпълнени заедно три условия: избраният за кмет в едномесечен срок от обявяване на изборните резултати да е предприел необходимите действия за освобождаването му от длъжност, включена в обхвата на ал.1 на същата разпоредба, и същевременно да е уведомил писмено за това в същия срок председателя на общинския съвет и общинската избирателна комисия”, пишат от ОИК като обяснителна бележка към предприетите срещу Илиев действия. С това Общинската избирателна комисия обезсилва и издаденото му удостоверение №1181/04.11.2015 г., с което е избран за кмет на село Ябълково.
 
Името на Илиев нашумя през септември т.г., когато се оказа, че негов е опожарен в село Ябълково автомобил "Мерцедес". По първоначална информация разследващите работиха в посока умишлен палеж. Повече подробности за подбудите за деянието и дали извършителят е разкрит обаче, от ОДМВР не огласиха.
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2021 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil