Вдигат с два щата числеността в общински отдел заради увеличен обем работа?
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 17 Ноември 2016 | 15:45
 
С две щатни бройки увеличен да бъде съставът на общинския отдел "Устройство на територията, кадастър и регулация” настоява кметът Иво Димов. Причина за искането е в засилената инвестиционна активност на територията общината.
 
Градоначалникът отчита нарастване на обема работа в отдела, свързана с разглеждане на голям брой преписки за одобряване и изменение на съществуващи подробни устройствени планове. А също така и постъпващи заявления за ново строителство. Предложението на кмета е възстановена да бъде общата численост на персонала в Общинска администрация преди извършените в началото на годината структурни промени
 
„Следва да се има предвид и възложените нови функции за административно обслужване от общинските администрации с кадастрална информация, съгласно наредба на Министерство на регионалното развитие и благоустройството за предоставяне на услуги от кадастралната карта и кадастралните регистри. Това налага осигуряване на допълнителен ресурс от експертен персонал за обезпечаване на дейностите по предоставяне на новите административни услуги”, мотивира се кметът.
 
Докладна записка по темата предстои местният парламент да разгледа по време на насроченото за идния четвъртък редовно работно заседание. В дневния ред включени са и други десет точки. 
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2021 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil