Общинска административна структура от 169 души одобриха в Димитровград
Автор: Милен РУЗИНОВ
Публикувана на: 10 Юли 2008 | 11:20
На 169 човека възлиза общата численост на общинската администрация в Димитровград, след като на местно ниво бе извършено съкращение на персонала, разпоредено от началото на годината в нарочен нормативен акт на Министерски съвет. Новата структура на местната изпълнителна власт бе приета на последното работно заседание на местния парламент. Докладната записка за това бе внесена за разглеждане и одобрение от кмета Стефан Димитров.

Директивата са редуциране на бройката чиновници бе спусната свише още с приемане на тазгодишния Закон за държавния бюджет, отбелязва dgpazar.eu. Изискването бе намалението на административния персонал да е не по-малко от 12 на сто и да влезе в сила до 30 юни т.г.

Кмет на общината, трима негови заместници, секретар, главен архитект и финансов контрольор са на върха на пирамидалната структура на управление. Следват ръководители на дирекции, сред които "Административни дейности", "Финансово-стопански дейности", "Общинска собственост, търговия, селско и горско стопанство", както и "Хуманитарни и социални дейности".

В одобрената 169 души 68 спадат към т.нар. "Обща администрация", а други 46 – към "Специализирана администрация". 22-ма са кметовете на кметства, а четирима – кметските наместници. Припомняме, че последните се назначават от кмета на общината в населени места, където по закон не се провеждат избори за органи на местно самоуправление. Това се случва в селища, чиито жители не надхвърлят минималния изискуем брой, за да бъде проведен вот.

Снимка – "ДП"/www.dgpazar.eu ®
© 2008-2022 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil