Одобриха списък с 93-ма нуждаещи се от почасови социални услуги в домашна среда
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 19 Април 2016 | 13:36
 
93-жители на Димитровград и малките населени места от общината са одобрени като кандидат-потребители за получаване на почасови социални услуги в домашна среда. Пълен списък от Общината публикуваха тези дни на своята официална интернет-страница. В него посочено е и кой от утвърдените какъв тип обгрижване съобразно личните си потребности следва да получи.
 
Интегрираните социални услуги се предоставят по силата на спечелен неотдавна от Община Димитровград донорски проект. В пакета влиза оказване на помощ при общуване и поддържане на социални контакти, а също така здравни и административни услуги, психологическа подкрепа и почистване на обитаваното от потребителя помещение. Предвидено е още поддържане на лична хигиена и хранене на потребителите, изпаднали в невъзможност да се обслужват сами. Ще се предоставят и комунално-битови услуги, както подсигурен за хората с увреждания е специализиран транспорт.
 
Центърът за интегрирани услуги ще се реализира проектно до началото на октомври, идната година. За целта отпусната преди време бе сума в размер на 498 712 лева. Целта е тя да обезпечи изграждането на устойчив модел за предоставяне на услуги в подкрепа на хора с увреждания. 
 
Социални работници, медицинска сестра и психолог са част от екипа специалисти, които вече работят в Центъра. Всички те ще предоставят почасови услуги в домашна среда. Допълнително нает и обучен е и персонал от домашни помощници, лични и социални асистенти.
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2022 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil