До тридесет възрастни ще обгрижва Център за настаняване от семеен тип
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 01 Април 2016 | 13:03
 
Център за настаняване на възрастни хора от семеен тип предстои да заработи в южните покрайнини на Димитровград. Намерение за разгръщане дейността на действащо към Общината социално звено е разписано в утвърден вчера годишен план за 2017-а година. С него се набелязват мерките, които местната власт възнамерява да следва при изпълнение на поетите социални ангажименти.
 
До тридесет възрастни хора в нужда ще може да обгрижва бъдещият център. Уточнено е, че той ще се помещава в западното крило на бившата „АТЗ“ болница. Според авторите на проекта, мястото е удачно. Още повече, че от няколко години насам в сградата се помещава и частният пансион за възрасти хора „Калина“.
 
Проектът за реконструкция на помещенията и пригаждането им към извършването на специфичните социални услуги е одобрен. В тази връзка предстои обособяване на спални помещения, столова, както и зала за тихи игри. Общината очаква да получи обезпечение след участие по национални програми и проекти с еврофинансиране. От своя страна предоставя неизползвана от години общинска база.
 
По време на вчерашната сесия на местния парламент кметът отчете, че на много специализирани форуми из страната Димитровград е сочен като пример за развитие на социалните услуги. Коментар по темата Иво Димов направи срещу упрека, че не се прави нужното за подрастващите. Като пример той даде организираните за поредна година от екипа му безплатни профилактични прегледи. В тях се обхващат както малчугани от забавачките, така и деца от начален етап на училищно образование. Замисълът е при проблем овреме да се диагностицират редица характерни за подрастващите заболявания, след които - и на опорно-двигателния апарат.
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2021 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil