Общината ще дири помощ от ЕС, проектира Околовръстното за своя сметка
Автор: Атанас САШКИН
Публикувана на: 29 Април 2010 | 14:51
Новината съдърца видео материал
След като не дочака развитие по проблема с окаяното състояние на запуснатия от десетилетия Околовръстен път, днес димитровградският местен парламент реши да вземе нещата в свои ръце. За целта съветниците дадоха съгласие за сметка на Общината да начене изработване на проект за рехабилитация на рисковия пътен участък. Той се простира в източните покрайнини на Димитровград и се явява свързващо звено между Старозагорска и Хасковска области. Освен това трасето, водещо се "на хартия" като първокласно, е важен международен транспортен коридор.

Предложението за проектиране на наложителната рехабилитация дойде от кмета Стефан Димитров. По неговите думи, единствено с подготвена разработка съществува реален шанс в бъдеще да се кандидатства за финансиране по действащите оперативни програми на Европейския съюз.

Днес градоначалникът припомни перипетиите, през които бе принуден да премине, за да търси съдействие по казуса. Заедно с бившия председател на ОбС Иво Димов, сега депутат от управляващото мнозинство, бяха водени срещи с различни чиновници в ресорните министерства. В опит да обостри сетивата на Агенция "Пътна инфраструктура", в края на март бе иницииран и едночасов граждански протест. Тогава рамо до рамо застанаха съветници от местния парламент и редови граждани, припомня www.dgpazar.eu.

Междувременно днес бе утвърдено предложението за теглене на дългосрочен общински дълг в размер до 1 750 000 лв. Идеята бе оповестена още по време на състояло се през март публично обсъждане. Сумата следва да покрие харчове по предстоящото реновиране на най-запуснатите пътни участъци. Когато дейностите бъдат завършени окончателно, с нова асфалтова настилка се очаква да се сдобият общо 33 000 кв.м, обещават от администрацията на кмета.

Бел.ред.: Архивен видеорепортаж от мартенския протест на общинари и граждани
може да проследите на интегрирания по-горе медиа-плейър


Снимка – Архив www.dgpazar.eu ®
Всички права запазени!

© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil