190 фирми от Димитровград и Хасково пред запор на сметки заради неплатен данък
Автор: www.DGPAZAR.eu
Публикувана на: 27 Април 2015 | 15:00
 
Банковите сметки на 190 фирми от Хасково и областта, които не са внесли в срок корпоративен данък, могат да бъдат запорирани, ако до седмица дружествата не платят дълга си или не представят обезпечение. Става дума за деклариран, но невнесен в законовия срок до края на март корпоративен данък от дружества, регистрирани в офиса на НАП в Хасково. Всяка от фирмите дължи към бюджета над 3 000 лв. 
 
Преди обаче да започне принудително изпълнение, от НАП осъществяват контакт с представител на дружеството по телефона и разясняват на длъжника възможностите за плащане и рисковете от неизпълнение на задълженията, включително възможността фирмено имущество да бъде изнесеноо на публична продан. 
 
От офиса на НАП в Хасково напомнят, че законът допуска по изключение и плащане на части при временни финансови затруднения, но за целта длъжникът трябва да се свърже с публичен изпълнител в приходната администрация, да представи обезпечение и погасителен план, поемайки ангажимент заедно със старите, да покрива и всички нововъзникващи задължения към бюджета. 
 
НАП предлага електронна справка за задължения на сайта си, като за целта е необходим електронен подпис или безплатният персонален идентификационен код (ПИК). 
 
Снимка © Архив www.DGPAZAR.eu
Всички права запазени!
© 2008-2024 www.dgpazar.eu/MediaArt News & Advertising group. Всички права запазени!
Съдържанието на новинарския портал www.dgpazar.eu, както и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права! Всички статии, репортажи, интервюта, журналистически коментари, анализи и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са авторски - собственост на www.dgpazar.eu, освен ако изрично е упоменато друго. Допуска се публикуване на текстови материали единствено след писмено съгласие на www.dgpazar.eu и управляващия медиата с добавяне на хиперлинк към първоизточника. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е категорично забранено! След предварително документиране на нарушението, www.dgpazar.eu запазва правото си без предупреждение да предявява съдебен иск към нарушителите съгласно действащия Закон за авторското право и сродните му права!
Created and design by Studio AvangardStil